Learning
by Doing

Lopende projecten

IMG_20200218_113927e

H2Onderwijs & Demo Bus

Een rijdend Onderzoek, Onderwijs en Demonstratie Project
voor gebruik en levering van elektriciteit
uit Waterstof

Mede mogelijk gemaakt door ’t Groene Hart Werkt, Alphen a/d Rijn, Provincie Zuid Holland en Holland Rijnland,
is dit een rijdend Field-Lab geheel gericht op de energietransitie. Een typisch Triple Helix project rondom energie en mobiliteit.


Een bestaande touringcar wordt 100% geëlektrificeerd en ook nog eens omgebouwd tot H2 energiecentrale. Een kennisdisseminatie project met – en voor -bedrijven en educatie. De H2o&dbus zal basis zijn voor workshops, demonstraties en rijdt straks rond binnen de provincie Zuid-Holland.


Hoe eerder partijen aansluiten bij het project hoe eerder zij profiteren!

150929-FuelCell-480x254

H2 Heating / Smart Energy Solutions

Gebruik van warmte
uit een Waterstof Brandstofcel

H2 Heating is een onderzoeksproject om het gebruik van een H2 brandstofcel in de bebouwde omgeving ook in te kunnen zetten voor verwarming.

Het gaat hierbij om gebruik te maken van de warmteafgifte van de brandstofcel en het elektrisch aandrijven van een warmtepomp. Dit allemaal in combinatie met hernieuwbare energiebronnen als zon en wind.

De eerste demonstratieopstelling zal neergezet worden bij Accenda, om vervolgens uitgebreider getest te worden op The Green Village te Delft.

Dit project is een samenwerking met Accenda, HHS lectoraat Energie in Transitie en de TU Delft​.
Smart Energy

Smart Energy Solutions

SMART! Technology
om energie vraag en aanbod af te stemmen

We leven in een tijdperk waarin het gebruik van groene energie inmiddels vanzelfsprekend is. Groene energie is er in overvloed. Maar hoe zorgen we ervoor dat groene energie daadwerkelijk àltijd beschikbaar is? En hoe kunnen we de energie goed beheren?

We willen de tijd tussen het aanbod van groene energie èn de vraag ernaar overbruggen. Zon en wind zijn er bijvoorbeeld niet altijd. Om vraag en aanbod te overbruggen, moeten we de opgewekte groene energie opslaan. Dit kan bijvoorbeeld in een Battery-PowerWall, elektrische auto, warmteboiler, warmte-koudeopslag, of door er waterstof van te maken.

Om de beschikbare energie naar kleur en dus soort zichtbaar te maken en vervolgens te managen (8) hebben Accenda en 3BX een Smart Energy oplossing ontwikkeld.
IMG_20200306_143304

H2 in de Energietransitie

Workshops

Speciaal voor docenten en “techneuten” uit bedrijven en overheidsinstellingen, is een 1-daagse workshop ontwikkeld om de positie van H2 binnen de energietransitie te verduidelijken.

Naast een verhelderende presentatie en rondleiding, wordt met een demo-opstelling ook daadwerkelijk waterstof geproduceerd en opnieuw verbruikt om allerlei meetproeven te doen. Learning by doing!

De terugkoppeling van de deelnemers was onverdeeld positief.

IMG_20200306_114706e

Multidisciplinair Onderwijs

Workshops

I-EM Delft staat voor multidisciplinair samenwerken. Dit wordt inmiddels ook ruimschoots erkent en herkent door de verschillende MBO scholen in de regio.

Speciaal op verzoek van TCR (Techniek College Rotterdam) wordt nu een workshop programma ontworpen om multidisciplinair denken en ontwerpen ook binnen het onderwijs meer in te laten dalen. Met praktische voorbeelden en interactieve sessies worden standpunten gedeeld en gedemonstreerd om multidisciplinair onderwijs binnen het lesprogramma meer plaats te kunnen geven.

IMG_20200602_132403

Elektrische Borstelwagen

Punt B.V.

TBD

energytransition

Smart Energie
Parkeergarage

E-Park

TBD

photo-1531012278403-e5db3b774373

Duurzaam Varen

Loosdrecht

TBD

STA64838

Duurzame Havenloods

Gemeente Delft

TBD
Translate »