Technologie
& Innovatie

Nieuwsbrieven

Samenwerking Campus I-EM Delft en
CIV Smart Technology in 2021

Studenten werkten aan innovatieve toepassingen voor de onderzoek- en demonstratie bus.

Stage project bij Campus I-EM Delft
Connected-Vehicles

Van Februari tot December 2021 hebben studenten van het ROC Mondriaan onder andere een systeem ontwikkeld om data van sensoren in voertuigen draadloos te transporteren naar een centraal registratiesysteem, inclusief een koppeling naar een App op de smartphone en data analyse in de vorm van grafieken.  

Samenwerking Campus I-EM Delft en
CIV Smart Technology in 2021

Studenten werkten aan innovatieve toepassingen voor de onderzoek- en demonstratie bus.

Stage project bij Campus I-EM Delft
Connected-Vehicles

Van Februari tot December 2021 hebben studenten van het ROC Mondriaan onder andere een systeem ontwikkeld om data van sensoren in voertuigen draadloos te transporteren naar een centraal registratiesysteem,

Inclusief een koppeling naar een App op de smartphone en data analyse in de vorm van grafieken.

Masterclass Systems Engineering bij I-EM Delft

Masterclass Systems Engineering (SE) voor studenten/stagiairs door Louis Bekker. SE is een methodiek voor technische ontwerpers met focus op klanteneisen, ontwerpafwegingen en de keuzes die gemaakt worden. Belangrijkste doel is het voorkomen van fouten en vertragingen in het realisatieproces door miscommunicatie en interpretatieverschillen. Uitgangspunten van Systems engineering zijn het in de ontwikkelingsfase beschrijven van eisen en functies, het eenduidig koppelen van eisen en functies aan het ontwerp en aantonen dat het product in alle ontwerp- en bouwstadia voldoet aan alle eisen middels het evaluatie- en validatieproces.

Stage lopen bij I-EM Delft, betekent meer dan meewerken aan de energietransitie.

Ook dit schooljaar is I-EM Delft weer actief aan de slag gegaan met een selecte groep studenten voor hun stage. Stage lopen bij I-EM Delft betekent teamwork; verdeeld over meerdere projecten samenwerken aan innovatieve opdrachten binnen de energietransitie. Daarvoor zijn zij door I-EM Delft geselecteerd vanuit diverse opleidingen en onderwijsinstellingen. De studenten volgen hun opleiding aan 6 verschillende scholen: Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, MBO Rijnland, ROC Midden Nederland, Techniek College Rotterdam en ROC Eindhoven. SUPER toch!

I-EM Delft nu ook
Energietransitie Campus !!!

Innovatiecentrum Energie & Mobiliteit Delft (I-EM Delft) is een nieuwe regionale Campus Energietransitie binnen de MRDH regio. Campus I-EM Delft werkt samen met educatiecentra, campussen, overheid en bedrijfsleven aan het versterken van kennis-, opleidingen- en bewustwording van de Energietransitie.

Campussen als Campus I-EM Delft en Campus Energietransitielab Rotterdam zijn bij uitstek dé plek om als regio stappen te maken in deze transitie. Campus I-EM Delft en Campus Energietransitielab in Rotterdam hebben bovendien afgesproken elkaars bedrijvennetwerk, trainingen, materiaal en faciliteiten te gaan delen.

Campus I-EM Delft op 11-11 met veel energie gelanceerd.

Op 11-11 hebben we de lancering van de Campus I-EM Delft gevierd. Bedrijven, overheid en educatie, allen waren vertegenwoordigd. Precies waarvoor I-EM Delft is opgericht: Samenwerken en kennis delen om de energietransitie mogelijk te maken. Jonne Klaver heeft op een dynamische manier de avond begeleid, Mart van Bracht nam ons mee in de uitdagingen van energietransitie en John Seiffers heeft hierop samen met Martin Seiffers aanvullend het praktisch inzicht gegeven. En aan Stephan Brandligt, wethouder van de gemeente Delft, de eer om het formele startschot te geven!  

Afsluitend is er energiek genetwerkt, zijn er kruisverbanden gelegd en direct al afspraken gemaakt. 

Louis en Paul Welkom!!

I-EM Delft staat voor een prachtig traject na het ontvangen van de MRDH regionale campus status. De voorbereidingen voor 2021-2022 zijn in volle gang en dit vraagt de nodige tijd en communicatie. Mede daarom zijn we blij dat we het I-EM Delft team hebben mogen versterken met twee ervaren medewerkers als vrijwilliger.  

Louis Bekker, voormalig Siemens medewerker, oprichter van MTOB W&T Educatie en actief betrokken bij Jet-Net met het geven van inspiratielessen en workshops in het onderwijs. 

Paul Wijnoltz, voormalig Aegon medewerker en intensief betrokken bij automatiseringstrajecten binnen Aegon en het begeleiden van medewerkers hierin. 

 

Oproep vrijwilligers

volunteer, seek, request-3874924.jpg

 

Louis en Paul gaan I-EM Delft in deeltijd ondersteunen met het begeleiden van de stagiaires en de communicatie via Sociale media en website. Daarnaast zullen zij ook allerhande andere noodzakelijke werkzaamheden oppakken.  

Ben jij ervaren en gemotiveerd, werk je graag samen in een team en /of draag jij ook je kennis en ervaring graag over aan studenten. Neem contact met ons op om net als Louis en Paul het I-EM Delft team te versterken

Luister ook het afgegeven interview bij   


Kick-off
Workshops TCR

Ook in Coronatijd gaan de activiteiten onverminderd verder. Vandaag is de eerste van een serie (wekelijkse) Workshops voor docenten van het TCR (Techniek College Rotterdam) van start gegaan. Uiteraard in een veilige setting middels teleconferentie met de deelnemers.

Indien de Corona maatregelen dit toelaten, bieden onze Workshops ook een leerzaam en illustratief praktijkgedeelte.

Heeft u ook interesse in een van onze Workshops, Master Classes of Medewerkerstages, neem dan contact met ons op via onderstaande knop!

 

Flyer I-EM Delft
gedrukt

De Flyers van I-EM Delft zijn gedrukt!

Om toekomstige partners en andere geïnteresseerden een goed beeld te geven van de stichting I‑EM Delft biedt de Flyer een duidelijk inzicht in onze Visie, Passie, Expertise en Werkwijze.

Bekijk hier de digitale versie alvast. Of neem contact met ons op via onderstaande knop voor meer informatie of een gedrukt exemplaar.

 

 

Werkzaamheden gestart!

Met de nieuwe lichting stagiaires van dit semester konden de werkzaamheden aan de H2o&dbus nu serieus van start gaan!

Na een grondige, voorbereidende, inventarisatie en evaluatie van de geplande werkzaamheden, konden nu ook de fysieke werkzaamheden van start gaan, met als meest recente mijlpaal het verwijderen van de oude diesel motor.

Lees in de flyer (onderstaand nieuwsitem) alles over de inhoud en doelstellingen van dit geweldige project!

We houden u op de hoogte!

Nieuwe
Website is live

Medio augustus is onze nieuw website live gegaan. Ook dit project is weer mede uitgevoerd door studenten.

Wij hebben ook vele interessante stages buiten de ICT.
Vraag naar de mogelijkheden.

Interview
Martin Seiffers

Martin Seiffers is geïnterviewd over de H2O&D Bus.
In deze video geeft hij informatie over de ontwikkeling van de bus en de hoofddoelen van de stichting
I-EM Delft.

H2Onderwijs & Demo Bus
Update

In deze flyer geven we een korte update over de voortgang en de huidige status (medio mei 2020) van onze H2O&D Bus.

Waterstof Workshop
groot succes

Afgelopen maart is een grote groep docenten uit Drenthe naar Delft afgereisd voor onze H2 Workshop.
Na een stukje theoretische kennisoverdracht en een rondleiding, was er ook ruimte om de handen uit de mouwen te steken tijdens het praktische gedeelte.

“Learning by doing”
in de praktijk!

H2Onderwijs & Demo Bus
arriveert in Delft

Dinsdag 18 februari is onze H2O&D Bus gearriveerd in Delft. De ombouw kan beginnen!

Flyer
't Groene Hart Werkt

De nieuwe Flyer van ’t Groene Hart Werkt is uit!
Lees hierin alles over ons project voor de Onderwijs en Demonstratie Bus.

Translate »