Learning
by Doing

Afgeronde projecten

MG_6919-1024x683

Twizzy

Autonoom Rijden

De TU Delft heeft aan de grondleggers van I-EM Delft gevraagd om een Renault Twizzy voor te bereiden op autonoom rijden.

Samen met HBO en MBO zijn we aan de slag gegaan en inmiddels kan de Twizzy bestuurd worden met behulp van een remote control; het is nu dus een op afstand bestuurbare auto geworden. Met het Lectoraat van de HHS (Haagse Hogeschool) worden nu de volgende stappen gezet om de remote control te vervangen door sensoren, LiDAR en een computer.

Twizzy zal binnenkort dus daadwerkelijk autonoom rijden!

snap-026e

i-Urby

Educatie Robot

Een mix van Wall-E en Holle Bolle Gijs.

De gemeente Den Haag wilde op een ludieke wijze het zwerfafval onder de aandacht brengen bij haar inwoners. Met de ontwikkeling van een (semi) autonoom rijdende prullenbak is dit echt gelukt. Bij de ontwikkeling zijn al meer dan 40 MBO en HBO studenten betrokken geweest. Nog steeds wordt i-Urby geoptimaliseerd met – en door – studenten.

Op scholen zijn presentaties gegeven over techniek en zwerfafval. Ook op andere publieke bijeenkomsten heeft i-Urby inmiddels haar opwachting gemaakt.

IMG_20200306_152817e

Honda PC800

Elektrische Motorfiets

Een typerend project om studenten te laten leren: Een bestaande motorfiets ombouwen tot 100% elektrisch.

MBO en HBO studenten van verschillende opleidingen hebben de kans gekregen om dit project zelfstandig uit te voeren. Natuurlijk onder professionele begeleiding en met een hoge mate van kennisdeling door de specialisten. Van mechanisch tot elektrisch en van HW tot SW.

Puik stukje werk.
jaguar

e-Jaguar

Elektrische Jaguar S-Type

Accenda heeft reeds meerder voertuigen omgebouwd. Het ging dan altijd om functionele voertuigen. Met I-EM Delft is afgesproken om nu eens een eigen, aansprekend voertuig om te bouwen.
Met – en door – studenten.

I-EM Delft heeft namens Accenda de studenten intensief begeleid, terwijl Accenda haar kennis deelde.

MBO en HBO hebben er een mooi resultaat neergezet en de “Jag” is nu een RDW geregistreerd e-voertuig!!
IMG_20200529_103258

Toepassing Tesla Batterij

Communicatie BMS

Opslag van energie speelt binnen de duurzame energietransitie een sleutelrol.

Dat Tesla batterijen voor veel meer toepassingen gebruikt kunnen worden, spreekt voor zich. Wij zijn daarom een onderzoeksproject gestart om uit te zoeken hoe deze batterijen ingezet kunnen worden.

I-EM Delft, Accenda en studenten van de HHS hebben hiertoe nieuwe hardware ontwikkeld inclusief een effectief communicatieprotocol.
IMG_20200529_095401

Ekolectric

Betaalbaar Duurzaam Vervoer

De ombouw van een auto naar elektrische aandrijving op een economisch verantwoorde manier. Dit eerste concept was voornamelijk gericht op kennisontwikkeling en kennisdisseminatie. Studenten vanuit de gehele onderwijskolom hebben aan dit project deelgenomen.

Een goede simulatie van het gebruik en een ontwerp met daarbij passende onderdelen, verzekerd een kosten-efficient project.

Dit samenwerkingsverband met diverse partijen heeft de Pro-Motor Award 2016 gewonnen. De Ekolectric rijdt inmiddels meer dan 4 jaar rond!
hydrolectric

Hydrolectric

The Car as Powerplant

De Hydrolectric is een logisch vervolg op de Ekolectric en is een energiecentrale op wielen;
The Car as PowerPlant.

De Hydrolectric integreert binnen de Ekolectric een PEM H2FuelCel (FC). De FC gebruikt de H2 om deze in een reactie met O2 om te zetten naar elektriciteit en 100% H2O. Op deze manier heb je altijd je eigen, 100% schone, generator aan boord. Deze integratie zorgt voor:
*
Opladen van het EV batterijpakket,
tijdens rijden en stilstaan.
*
Verhogen van de actieradius.
*
Car as Powerplant:
Mogelijkheid om elektriciteit aan je huis, caravan en het elektriciteitsnet te leveren vanuit de FC.

Wij houden de mogelijkheid open om ook altijd op de reguliere manier de batterijen te laden aan de laadpaal.
h2powerbox

H2 Powerbox

Compacte H2 Energiebron

TBD

natstack

NedStack

Brandstofcel

TBD

Translate »